top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Anders vil bruge projektdeltagelse til at blive klogere på grøn omstilling og grønne jobmuligheder

19-årige Anders Christoffer Søndergaard er en af deltagerne i EU-projektet Uddannelse til grønne job. Til dagligt går han på FGU Midt-Vest i Ikast, og han vil bruge sin projektdeltagelse til at lære mere om grøn omstilling, samt om hvad han selv har af grønne jobmuligheder.

Anders Christoffer Søndergaard er begejstret for at have fået muligheden for at være med i Uddannelse til grønne job. Den 19-årige elev på FGU Midt-Vest i Ikast satser på, at projektdeltagelsen vil hjælpe ham på vej mod et godt og grønt arbejdsliv.


"Ved at være med i Uddannelse til grønne job håber jeg at blive klogere og se, hvad der er af grønne jobmuligheder," siger Anders Christoffer Søndergaard.


Anders har tænkt sig at gribe muligheden for at lære og suge til sig, så han kan tage beslutninger om sin egen uddannelsesfremtid på et velovervejet grundlag. Han glæder sig særligt til spændende virksomhedsbesøg.


"Det tiltaler mig meget at komme ud at se, hvordan danske virksomheder tackler det her med grøn omstilling. Man kan læse en masse, men jeg kan godt lide at komme ud og blive klogere."

Anders Christoffer Søndergaard går til dagligt på Handel- og Kundeservicelinjen på FGU Midt-Vest i Ikast.

"Det er godt, at man involverer unge mennesker tidligt i deres arbejdsliv, fordi det er jo os, der ender med at skulle gøre en forskel"

Glad for at der arbejdes for en grønnere fremtid

Anders interesserer sig for klima og bæredygtighed, og han mener, det er vigtige emner. Derfor er han glad for, at der findes et projekt, som arbejder for en grønnere fremtid.


"Jeg synes, det er fedt, at EU vælger at bruge ressourcerne på et projekt som Uddannelse til grønne job. At der sker noget handling for at booste den grønne omstilling."


Samtidig glæder Anders sig over, at han selv - og andre unge i projektet - får mulighed for at komme godt videre fra FGU til en erhvervsuddannelse, som i sidste ende skal bidrage til at sikre en veluddannet arbejdsstyrke til den grønne omstilling.


"Det er godt, at man involverer unge mennesker tidligt i deres arbejdsliv, fordi det er jo os, der ender med at skulle gøre en forskel," siger Anders Christoffer Søndergaard.


Praktikpladser og fremtidsplanen er på plads

Anders vil bruge noget af studietiden på FGU Midt-Vest i Ikast på at prøve ting af, blive klogere og undersøge. Han har således allerede to praktikaftaler i hus.


"Jeg har for nyligt fået praktikplads hos en motorcykelmekaniker- og forhandler. Og så har jeg også en fremtidig aftale et andet sted om at komme ud at prøve sådan noget køleteknik."


Sidstnævnte er endda mere end bare en smagsprøve. Anders har nemlig i øjeblikket en plan om en fremtidig karriere som køletekniker.


"Som det ser ud lige nu, vil jeg gerne læse til køletekniker, og arbejde med store køleanlæg. Det er et fag, hvor man ikke står til at mangle arbejde, da man skal tænke på brug af vedvarende energi og tænke grønt i forhold til køl af elektronik og fødevarer," siger han.


Et håndværkerfag, hvor man samtidig skal nørde og "regne den ud" er lige noget for Anders.


"Jeg kan ikke se mig selv sidde på et kontor hele dagen. Jeg vil gerne ud at lave noget, men jeg er også lidt nørdet, så jeg kan godt lide, at nørde mig ned i tekniske ting. Køltekniker lyder spændende for mig," siger Anders.


Kunne godt lide inspirationstur til Grundfos

Anders var blandt de FGU Midt-Vest elever, som gæstede Grundfos den 26. oktober, da Grundfos er fyrtårnsvirksomhed i Uddannelse til grønne job. Her fik han netop en mulighed for at komme ud og blive klogere, som var noget af det, han ønskede med projektdeltagelsen.


"Jeg synes, det var spændende. Det var stort. Meget stort. Og jeg synes, vi fik meget brugbar information både om, hvad de laver derude, men også om, hvad der er af muligheder for uddannelse, og hvad de gør for grøn omstilling," siger Anders.


Han var imponeret af Grundfos' store arbejde for grøn omstilling.


"Det var spændende at høre om de valg, Grundfos tog i forhold til grøn omstilling, som ikke var påkrævet af dem. Det var også fint, at de havde fokus på at ansætte mange fleksjobbere, og at de gerne vil gøre en forskel for dem."


Samtidig var det en oplevelse at være helt inde i maskinrummet hos så stor en virksomhed.


"Jeg har før arbejdet på fabrik med produktion, så det var også lidt sjovt at se fabrikken med alle maskinerne, der var automatiserede," siger Anders Christoffer Søndergaard.22 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page