top of page
projekterimidt

Marcus var i praktik ved Bang & Olufsen: Nu ved jeg, hvad jeg vil

Opdateret: for 10 timer siden

Marcus på 20 år har aldrig rigtig vidst, hvad han ville. Men efter en uges praktik hos Bang og Olufsen har det ændret sig. 

Marcus Nielsen drømmer om at få en god uddannelse og et stabilt arbejdsliv, hvor der altid er noget at lave. Med et praktikophold hos B&O er han et skridt nærmere sit mål. Foto: B&O

”Jeg vil være industritekniker.” 


Ordene kommer fra Marcus Nielsen, som netop har været i en uges praktik hos B&O i Struer for at snuse til forskellige job- og uddannelsesmuligheder. Marcus er 20 år og går på FGU – den forberedende grunduddannelse - i Silkeborg. For nyligt har han fået forlænget sin skolegang med et halvt år, fordi han var i tvivl om sit valg af uddannelse. 


Sidste år var Marcus med skolen på besøg hos B&O igennem projektet ”Uddannelse til grønne job”. Det tændte en gnist i ham for at få lov at se mere af virksomheden. 


Derfor tilrettelagde hans undervisere sammen med B&O et program, hvor han i fire dage besøgte en ny afdeling hver dag. Han fik både lov at arbejde med polering, være måleassistent, teste farver og løse opgaver som industritekniker. 


For Marcus var det opgaverne som industritekniker, der var mest spændende: 

”Det er fedt at starte med et råmateriale og så følge det til et færdigt produkt.  Jeg var både med til at programmere ved computeren og ude at følge op på produkterne ved maskinerne.”


Et ekstra skridt for de unge

Marcus bor i Silkeborg og har ikke kørekort. Men det problem blev løst ved, at han fik kørelejlighed til Struer hos en medarbejder fra B&O, som også bor i Silkeborg. Den hjælpsomhed afspejlede meget godt hele Marcus’ oplevelse i praktikken:  


”Jeg blev taget rigtig godt imod. Alle har været super rare, og der virker til at være et godt miljø.”


Senior Manager Martin Lind, som har stået bag programmet for praktikken, genkender hjælpsomheden som en del af virksomhedens kultur: 

”Vi elsker at vise fabrikken frem. Og vi går gerne de ekstra skridt for at få et ungt menneske godt i gang med en uddannelse. Samtidig er det tit den vej, vi får nye lærlinge.”


Martin Lind har ansvar for virksomhedens industriteknikerlærlinge. Han fortæller, at det for ham personligt også skaber værdi i arbejdslivet at have med unge at gøre: 


”Jeg elsker at se et ungt menneske udvikle sig. Det er kæmpestort at være med, når de flytter sig. Det er næsten det fedeste i mit job.” 


Et mål at gå efter

Nu hvor Marcus ved, at han vil være industritekniker, bliver valgfagene på FGU tilpasset de krav, der venter. Det er blandt andet kompetencer inden for matematik, kemi og IT, som er vigtige. 


Men for Marcus er det allervigtigste, at han nu ved, hvad han vil: 


”Jeg har fundet ud af, hvad jeg skal, og hvad jeg brænder for. Nu har jeg et mål at gå efter. Jeg står ikke stille mere.”  


Om Uddannelse til Grønne Job 

Projektet ”Uddannelse til grønne job” drives af Projekter imidt i samarbejde med FGU Midtjylland og FGU Midt-Vest. Projektet skal føre til, at 180 unge i alderen 17-25 år begynder på en erhvervsuddannelse – inden for fagområder, der bidrager til den grønne omstilling. Uddannelse til grønne job er medfinansieret af Den Europæiske Socialfond og Decentrale Erhvervsfremmemidler. 

95 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page