top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Oliver vil arbejde grønt og passe på miljøet for sine fremtidige børn

Opdateret: 9. jan.

Oliver Groth Andersen på 23 år går på den forberedende grunduddannelse på FGU Midtjylland i Silkeborg, og på sigt vil han gerne uddanne sig til maler. Han deltager samtidig i EU-projektet Uddannelse til grønne job, og han vil have et arbejdsliv med respekt for miljøet, så de børn han drømmer om kan få det godt på jorden i fremtiden.

23-årige Oliver Groth Andersen er godt i gang med sin uddannelse på FGU Midtjylland i Silkeborg.


Samtidig er han projektdeltager i Uddannelse til grønne job, og han vil have et håndværkerjob, hvor der bliver passet på miljøet - især for hans fremtidige børn.


"Jeg har det godt med at være med i et projekt, hvor der er fokus på at passe på miljøet. Også så vores børn kan have det godt i fremtiden," siger Oliver Groth Andersen.


For Oliver er det vigtigt at gøre, hvad man kan for at passe på klimaet.


"Jeg synes, det er godt at tænke på miljøet og en bæredygtig fremtid."


Arbejder målrettet for et godt arbejdsliv

Oliver er en målrettet mand, og han ved, hvad han vil med sit arbejdsliv.


"Jeg går op i mit arbejde, og jeg passer min skole for at få en uddannelse som maler."


Oliver har ADHD, men det rører ham ikke, når han skal arbejde. Her kan han godt fokusere på opgaven.


Han har arbejdet som maler i de sidste tre år, men når han har afsluttet FGU, vil han gerne uddannes som maler.


"Det er vigtigt for mig at få en uddannelse og være på en arbejdsplads, hvor jeg er glad for at være," siger han.


Drømmer om rækkehus, børn og endnu en uddannelse

Olivers største motivation og drivkraft for at passe skolen og få sin uddannelse er, at han drømmer om at få hus og børn med sin kæreste.


"Planen er, at min kæreste og jeg flytter sammen om et års tid, når hun er færdig med sin uddannelse. Når jeg er færdig med min uddannelse som maler, skulle vi gerne bo i et rækkehus," siger Oliver.


Når maleruddannelsen er i hus, drømmer Oliver om at få børn. Derudover har han kig på endnu en uddannelse.


"Jeg skal være maskinfører, for så kan jeg sidde i en gravemaskine, når jeg bliver 40-50 år, som er gennemsnitsalderen for, hvornår en maler ikke kan holde til mere. Jeg synes, det er fornuftigt at planlægge en fremtid med en uddannelse, der fører til et mere skånsomt job," siger han.Malerne genbruger og tænker på miljøet

Før Oliver kommer til næste uddannelsesmål om at blive maskinfører, er han glad for at være maler og være på sin nuværende arbejdsplads.


Han er blandt andet glad for at det store fokus på at genbruge arbejdsredskaber i stedet for at smide ud - og på den måde passe på miljøet.


"På min arbejdsplads genbruger vi de ting, vi kan. I stedet for at bruge en ting til én opgave, så gør vi den ren og bruger den til en anden opgave," siger han.


Oliver nyder at være god til sit håndværk og at have overskud til at huske miljøet.


"Det handler om at tænke på genbrug, så man ikke skal producere unødvendigt mange nye ting. Jeg har det godt med at arbejde et sted, hvor der bliver tænkt på miljøet på den måde," siger Oliver Groth Andersen.

20 visninger

Comments


bottom of page