top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Procesplan tager form hos FGU Midt-Vest | Løfterigt statusmøde afholdt

FGU Midt-Vest, der er projektpartner i Projekter imidts uddannelsesprojekt Uddannelse til grønne job, er godt i gang med at udforme en konkret procesplan over arbejdet med de unge fra visitering til fastholdelse på en erhvervsuddannelse. Det står klart efter et positivt og løfterigt statusmøde torsdag den 25. maj 2023 hos FGU Midt-Vest i Herning.

FGU Midt-Vest fik overrakt de officielle EU-plakater som det synlige bevis på deres deltagelse i Uddannelse til grønne job. Fra venstre: Niels Wølch Frederiksmose (FGU), Janne Mylin (FGU), Mathias Fischer (Projekter imidt), Helle Gammelgaard (Projekter imidt), Mette Højbjerg (FGU), Hanne Hyldested Rehhoff (FGU), Kim Kyed (FGU), Stine Aaen Dürr (FGU), Morten Nørgaard (Projekter imidt).

Der var højt humør og god energi til statusmødet hos FGU Midt-Vest torsdag den 25. maj 2023. Mødet fandt sted hos FGU Midt-Vest i Herning, og FGU-skolerne i Ikast/Brande, Herning og Ringkøbing/Skjern var alle repræsenteret til mødet.


Projekter imidt var repræsenteret ved projektleder i Uddannelse til grønne job, Helle Gammelgaard, projektkonsulent, Morten Nørgaard, og kommunikationsansvarlig, Mathias Fischer.


Mødet bød på en status i projektarbejdet fra FGU Midt-Vest. Her var det tydeligt, at der bliver gjort mange gode overvejelser, og at den konkrete plan for processerne i arbejdet med de unge i projektet for alvor skrider fremad.


”Det var en fornøjelse at få en status på, hvordan processen fra visitering til fastholdelse af de unge på EUD tager form på de tre skoler hos FGU Midt-Vest. Der er pt. ansat to medarbejdere i projektet, og de er i fuld gang med at etablere kontakt til virksomheder, hvor de unge kan komme i praktik. Samtidig har de udviklet en procesplan samt en grafisk illustration af indsatserne i projektet. Så der er godt gang i maskinrummet, og vi glæder os meget til at følge projektet tæt, når de første unge træder ind i projektet til august,” siger projektleder Helle Gammelgaard.


Fakta om Uddannelse til grønne job

Partnerne i projektet er to FGU institutioner; FGU Midt-Vest, som består af FGU-skolerne i Herning, Ikast/Brande og Ringkøbing/Skjern samt FGU Midtjylland med FGU-skolerne i Viborg og Silkeborg.


Uddannelse til grønne job er et projekt, som skal sikre, at flere elever på FGU videreuddanner sig på EUD indenfor fagområder, der bidrager til den grønne omstilling. Dette for eksempel indenfor byggeri, jern og metal. På den måde bidrager projektet til at sikre en veluddannet arbejdsstyrke med de kvalifikationer, som virksomhederne efterspørger i forbindelse med den grønne omstilling.


​I projektet igangsættes der aktiviteter for 180 unge mellem 18 og 25 år. Dette sker på flere FGU-skoler i Region Midtjylland.


72 visninger

Comments


bottom of page