top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Projektdeltagere fik inspirerende indblik i grønne jobmuligheder hos Grundfos

Godt 20 FGU Midt-Vest-elever, der deltager i Uddannelse til grønne job, var torsdag den 26. oktober 2023 til åbent hus hos Grundfos i Bjerringbro. Her fik de et inspirerende indblik i den store virksomhed - ikke mindst hvad angår de mange grønne uddannelses- og jobmuligheder.

En busfuld forventningsfulde elever fra FGU Midt-Vest mødte torsdag den 26. oktober 2023 op hos Grundfos i Bjerringbro.


Eleverne er alle deltagere i Projekter imidts uddannelsesprojekt, Uddannelse til grønne job, og de fik sig en inspirerende dag, hvor de så fabrikken, mødte Grundfos-elever under uddannelse, og fik en beskrivelse af de mange grønne job- og uddannelsesmuligheder, der findes på Grundfos.


"Jeg synes, det var spændende. Det var stort. Meget stort. Og jeg synes, vi fik meget brugbar information både om, hvad de laver derude, men også om, hvad der er af muligheder for uddannelse, og hvad de gør for grøn omstilling," siger 19-årige Anders Christoffer Søndergaard, der går på FGU Midt-Vest i Ikast og deltager i Uddannelse til grønne job.

Formålet med Grundfos-besøget var at give de unge konkret inspiration til selv at gå efter en erhvervsuddannelse og i sidste ende være med til at sikre en veluddannet arbejdsstyrke til den grønne omstilling.


Indblik i Grundfos og spændende rundvisning

De unge projektdeltagere fik historien om, hvordan Poul Due Jensen grundlagde Grundfos, og hvordan hans efterkommere har ført virksomheden videre til at være den verdensomspændende virksomhed, den er i dag.


Projektdeltagerne fik også forklaret, hvordan de på Grundfos tænker og arbejder for bæredygtighed på alle parametre - blandt andet både socialt- og klimamæssigt.


Iført sikkerhedssko og gule veste kom FGU-eleverne desuden på spændende rundtur på fabrikken samt i lærlingeafdelingen, hvor nuværende Grundfos-lærlinge fortalte og svarede på spørgsmål.

Grundfos viser vejen i uddannelsesprojekt

Grundfos deltager som fyrtårnsvirksomhed i Uddannelse til grønne job, og derfor slog den store midtjyske virksomhed dørene op for de unge projektdeltagere.


"Det handler om at komme ud på arbejdspladsen og se, hvad der er af karrieremuligheder derude. De unge skal ud at se og opleve med alle sanser, hvad det vil sige at være på en arbejdsplads, og hvad der er af muligheder for dem, så man kan give dem en vision og en motivation til at gå en bestemt vej," siger Henrik Hermann, skolevirksomheds ansvarlig hos Grundfos.De unge deltagere i Uddannelse til grønne job kunne køre med bussen hjem fulde af indtryk og inspiration til, hvilke spændende erhvervsuddannelser de kan kaste sig over efter endt FGU.6 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page