top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Projektpartner klar til at rykke: "Det tager fart lige nu. Vi er i gang på mange fronter"

FGU Midtjylland, der er projektpartner i Uddannelse til grønne job, har lige nu mange jern i ilden. Organisationen er kommet på plads, og de er nu helt klar til at indskrive de første elever i projektet: "Det er spændende, at projektet nu er klar til elever. Jeg håber på at opleve en øget motivation hos de unge, og at vi kan sende nogle unge bedre videre," siger skoleleder Stephan Ring Nielsen.

Foto: FGU Midtjylland

Hos FGU Midtjylland har der været meget at se til i projektarbejdet den seneste tid.


"Det tager fart lige nu, og vi er i gang på mange fronter. Vi har fået organisationen på plads, så nu ved vi, hvem der får roller i projektet hos os. Så det begynder at rykke," siger Stephan Ring Nielsen, skoleleder hos FGU Midtjylland.


"Vi er så langt, at vi skal have det første møde med eleverne og deres undervisere i næste uge. Eleverne får at vide, hvad det er for et projekt, hvad det handler om, og hvad de vil kunne opleve fremover ved at være en del af det."


De mange taktiske og organisatoriske overvejelser har især drejet sig om at komme frem til, hvordan man bedst muligt kan flytte eleverne ved at deltage i Uddannelse til grønne job.


"Vi har hele tiden fokus på, hvordan eleven får mest muligt ud af det her projekt. På hvordan vi kan bruge vores projektdeltagelse til at rykke nogen elever på måder, som vi ikke har kunnet før," siger Stephan Ring Nielsen.


Flere ressourcer giver flere muligheder

Skolelederen glæder sig meget til at se, hvad FGU Midtjyllands projektdeltagelse kan have af positive effekter. Blandt andet glæder han sig over, at skolerne i Viborg og Silkeborg nu får nye og bedre muligheder.


"Der er mange ting, vi gerne vil med vores elever, og vores deltagelse i Uddannelse til grønne job giver flere ressourcer og gør, at vi nu kan tage større individuelle hensyn til vores elever.


FGU Midtjylland har også fået mulighed for at forstærke holdet med en nyansættelse af Birger Saugmann, der blandt andet tidligere har arbejdet med unge på kanten af arbejdsmarkedet og været skoleleder.


"Ja, vi har været lidt heldige. Han er meget erfaren og kommer ind og får en projektansættelse, hvor han skal arbejde på tværs af vores to skoler og have en koordinerende rolle."


Skoleværksteder klar til grønt arbejde

På flere af FGU Midtjyllands værksteder på skolerne i Viborg og Silkeborg er der nu også blevet tilført ekstra mandskab. Her skal der nemlig være overskud til at fokusere på at arbejde og tænke grønt.


"Grønne jobs bliver overskriften på værkstederne. Det bliver en del af hverdagen og kommer til at gennemsyre undervisningen".


Med arbejdet i værkstederne håber FGU Midtjylland, at eleverne bliver klogere og mere bevidste om mulighederne for at søge mod grønne uddannelser og jobs.


"Vi håber at kunne nudge elever til at interessere sig for grønne jobs. Det skal være noget eleverne naturligt har med sig," siger Stephan Ring Nielsen.


Lovende virksomhedssamarbejder på plads

FGU Midtjylland har den seneste tid desuden arbejdet med at etablere samarbejder udenfor skolerne - herunder virksomhedssamarbejder.


"Vi har allerede fået lavet nogle gode samarbejder med Business Viborg og Business Silkeborg. Begge steder har ansat en matchmaker, som kommer til at arbejde ind i Uddannelse til grønne job."


Samarbejdet med matchmakerne er noget, som Stephan Ring Nielsen har store forventninger til.


"De vil hjælpe os med at skabe kontakter til virksomheder, praktikker, virksomhedsbesøg og så videre. Der er et stort etableret netværk, som vi får del af i begge kommuner," siger han.


Skal se det hele menneske

Skolederen drømmer om, at FGU Midtjyllands deltagelse i Uddannelse til grønne job kan være med til at flytte skolens elever i en positiv retning.


"Jeg drømmer især om at have et skoletilbud, hvor der bliver taget personligt hensyn til den enkelte elev, og hvor der bliver set på det hele menneske i højere grad. Fungerer de godt som mennesker, så er der meget større chancer for, at de klarer sig godt hos os og videre på en ungdomsuddannelse," siger Stephan Ring Nielsen.


Nu ser Stephan Ring Nielsen frem til arbejdet med de unge i projektet efter sommerferien.


"Det er spændende, at projektet nu er klar til elever. Jeg håber på at opleve en øget motivation hos de unge, og at vi kan sende nogle unge bedre videre."

52 visninger

Comentarios


bottom of page